Östsvenskan 2016

Östsvenska fotodistriktet arrangerade detta år årsmötet och fototävlingen via Kisa fotoklubb och var förlagt på NevaBooks i Rimforsa.

Träffen inleddes med årsmöte enligt stadgarna. Totalt är det 18 fotoföreningar/klubbar med sammanlagt 561 medlemmar som är medlemmar i Östsvenska fotodistriktet. 11 av klubbarna var representerade vilket var bra vid de röstningar som gjordes. Klubbar med upp till 50 medlemmar har en röst, över 50 har klubben två röster och det innebär att SFF har en röst.

Arrangörerna Kisa fotoklubb hade en presentation och det finns många bra idéer att hämta hos dem, gällande aktiviteter. Kanske några i SFF skulle kunna tänka sig ta kontakt med dem och inhämta idéer som vi kan ta efter?

2017 kommer Värnamo att arrangera mötet och 2018 Vetlanda, för 2019 är det förslag på Eksjö, men det är inte klart ännu.

För mer information och intresse för vad Östsvensa fotdistriktet, ÖFD, innebär, kan den som är intresserad gå in på hemsidan http://www.ofd-fotoklubbar.se/

Efter årsmötet kom de domare som hade bedömt inlämnade bilder till tävlingen 2016. Domarna var Mia Karlsvärd som arbetar som fotograf och reporter på Corren, samt Ove Rahm, amatörfotograf. Det går även ÖFD hemsida läsa om domarna, samt se de vinnande bilderna i de olika klasserna för tävlingen.

Söderköpings fotoförening, SFF, hade tre medlemmar som lämnat bilder till tävlingen.  Placeringarna blev enligt följande:

Klass A, påsikt enstaka bild och max 2 bilder/person, 52 inlämnade bilder

Anders Lönn:  1:a plats, samt diplom plats som 5:a

Gert Eliasson: Diplomplats som 9:a, samt en bild oplacerad

Anders Tjeder: Två bilder oplacerade

SFF fick i klass A även pris för klubb med flest poäng. Poängtal var totalt 12 för SFF.

Klass B, digital kollektion, fritt tema, 29 kollektioner inlämnade

Gert Eliasson: Oplacerad

Klass C, påsikt enstaka bild, tema människa/människor, över 70 bilder inlämnade

Gert Eliasson: Diplom 10:e plats med en bild, samt en bild oplacerad

Det var en trevlig och bra arrangerad dag, alla deltagare hade också möjlighet att köpa böcker på NevaBooks med 10% rabatt. Vi som var där hoppas att det nästa tillfälle blir både fler av våra medlemmar som lämnar in sina fina bilder som vi vet ni har, till tävlingen, samt följer med då vi åker till Värnamo!