Anteckningar från julfest och km

Minnesanteckningar från SFF Julfest och KM 7 december 2021

Så var det dags för årets avslutning med julmat och presentation av KM resultatet. Lokal Engeln i Söderköping var bokad och julmat beställd från Husby Säteri. Yvonne och Nisse fixade med lokal, all mat och dryck, samt förberedelser för presentationen av KM. Det var 15 deltagare som kommit till festligheten!

En väldigt bra lokal och mat fanns i överflöd, ett riktigt fint och gott julbord, med både kalla rätter, varma rätter och kaffe med ostkaka och annat smått o gott!

Vår domare, Linus som bedömt bilderna i de båda klasserna kunde tyvärr inte, pga sjukdom, närvara, men resultatet och bedömningen lästes upp av ordföranden, Yvonne.

Resultatet i KM blev följande:

I klass kollektion ”Tema Vatten”, hade 7 medlemmar lämnat bidrag, totalt 23 bilder. Domaren hade valt att välja ut de tre bästa kollektionerna och därefter fick övriga inlämnade bidrag plats 4. Domaren hade för varje kollektion på plats 4, valt ut ett bidrag som han kallade för 4a, som stack ut lite extra.

Vinnarna i kollektion ”Tema Vatten” var följande:

  1. Berny Junja med sin kollektion Vatten-Röttle
  2. Göran Klavestrand med sin kollektion Vatten-H2Olive
  3. Nils ”Drutten” Druid med sin kollektion Signatur(1-3)17s/m

I klass Enstaka bild, digitalt fri klass hade 6 medlemmar lämnat bidrag, totalt 16 bilder. Där hade domaren valt ut bilder som fått plats 1 – 5 och därefter fick följande bilder plats 6.

Vinnare i Fri klass digitalt enstaka bild var följande:

  1. Yvonne Bäckstedt med bild vid solnedgång på Öland
  2. Yvonne Bäckstedt med bild på löv i höstfärg på stentrappa
  3. Anders Lönn med bildporträtt i svart/vitt på sångerska
  4. Anders Lönn med bildporträtt Flicka i svart/vitt
  5. Ann-Louise Kroon med bild på Hav och Horisont

På mötet i januari kommer bilderna visas igen och domaren bjuds in för att om han har möjlighet att komma, prata mer om bilderna och hur han lagt upp arbetet med bedömningen.

Kvällen avslutades med fortsatt prat, skratt och trevlig atmosfär, och därefter var det slut på årets träffar i Söderköpings Fotoförening.

Nästa år 2022, ses vi igen med nya möten, utflykter, idéer och vi i styrelsen har redan börjat planera för aktiviteterna som vi tror skulle locka alla våra nuvarande medlemmar och även nya medlemmar. Nytt för nästa är och vårt KM, kommer som ni redan vet, finnas en klass gällande mobiltelefonbilder, det blir nytt och kan locka lite yngre medlemmar att gå med i SFF!

Tills vi ses igen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vid pennan

Britt-Inger Eliasson

Lämna ett svar