Minnesanteckningar från månadsmöte september 2021

Äntligen ett ”normalt” månadsmöte!

Vi var 11 personer som träffades i Co Operate Coffice i Söderköping CoOperate Coffice . Ordförande Yvonne Bäckstedt hälsade alla välkomna till höstens första månadsmöte och det första fysiska mötet i lokal på länge. Under kvällen serverades kaffe och bulle till självkostnadspris, 40 kr/person.

Som första punkt på agendan var en visning av inloggning och inlägg på hemsidan, i den blogg som finns där vi medlemmar ska kunna dela bild och text med varandra och sedan kunna kommentera varandras bilder med omdömen för att på så sätt hjälpa varandra att utvecklas i sitt fotograferande. Britt-Inger har tagit fram en ”dummy”, innehållande skärmdumpar och texter för att guida medlemmarna i hur man går till väga. Styrelsen vill få fler att lägga ut bilder och att alla hjälps åt för att få vår hemsida mer levande.

Därefter visade Yvonne avsnitt från Moderskeppets digitala onlinekurser Moderskeppet: Över 500 onlinekurser » Moderskeppet Gå gärna in och surfa på sidan, det finns många olika kurser. De har extraerbjudande på prenumeration just nu, fram till 15 september. 149 kr/månad (sparar 100 kr/månad) alternativt 1499 kr/helår (sparar 1000 kr/helår).

Moderskeppet har bland annat korta avsnitt i vad man ska tänka på och hur man ska göra för att få bättre bilder. Avsnitten kan byggas på med mer och mer kunskap av det man vill lära mer om och det finns även stödmaterial som går att laddas ner och skrivas ut. Dagens visning var hur man fotograferar djur, sedan ljussättning vid porträttfotografering. Visningen under kvällen var en förberedelse för den aktivitet som kommer ske den 14 september kl. 18.00, då alla medlemmar får möjlighet att komma till Logen i Husby. Styrelsen har fått låna den för en kväll och där kommer finnas olika stationer med olika typer av ljussättning där man kan ta porträtt fotografier, de som kan får gärna ta med modeller och även djur för att fotografera dessa utanför.   

Det är möjligt att som enskild person prenumerera på Moderskeppets, månadsvis eller årsvis. Yvonne kommer undersöka möjligheten att vi som förening ska kunna prenumerera och medlemmarna ha tillgång via SFF.

Efter det visade Nisse en plattform som heter Smug Mug, vilken innebär att man kan spara bilder, samt kunna skicka stora album till andra via mail SmugMug: Protect, Share, Store, and Sell Your Photos. Det är en plattform som man köper möjlighet att använda och den kostar 1 200 kr/år, ett väldigt bra sätt att säkert kunna lagra och skicka bilder utan att någon annan kan ”stjäla” bilderna, det är även möjligt att via plattformen sälja sina bilder.

Därefter var det visning av bilder som medlemmar tagit med sig. De som visade bilder den här kvällen var:

Yvonne, Gert, Britt-Inger, Robert, Anders, Björn, Nisse, Harriet

Tanken är att varje månadsmöte under hösten ska det ske visning av bilder från enskilda medlemmar, vilka övriga medlemmar ska kommentera och ge omdöme kring. Detta för att bli bättre på att granska och tala om vad som är bra och vad som andra anser skulle kunna ändras för att få ännu bättre bilder.

Därefter avslutade Yvonne mötet och undertecknad upplevde att alla som deltagit var nöjda med kvällens möte och aktiviteterna. Alla hälsades välkomna till Husby säteri och logen den 14/9!

Vid pennan,

Britt-Inger Eliasson

Lämna ett svar